Zwijgend keek de moeder naar mij!

Linda on stage 3

Hoe het verleden je heden kan beïnvloeden. En hoe leuk is het niet als je er ineens erachter komt dat het een verhaal is en geen realiteit meer.

Zo ben ik erachter gekomen dat ik vast ben blijven houden aan de overtuiging dat ik niet heel goed Nederlands schrijf, ik maak foutjes zoals dees en tees…. 🙂 🙂

 

En zoals we weten is je gedachten het begin van een manifestatie…dus ja als je het 40 jaar denkt dan is dat ook zichtbaar en ga je erin geloven dat het zo is. Het heeft mij best vaak afgehouden van blogs schrijven of mijn boek enz.

Omdat ik voor mijn training op zoek ging naar content opende ik een blog (ik wist niet eens dat ik deze had) toen ik de eerste zin las dacht ik:

“die is niet van mij”

MAAR dat is het wel, ik las m ik werd blij ik dacht wat een goed geschreven stukje… WAT vind jij?

Zwijgend keek de moeder naar mij, de voorlichter over loverboys. Als je denkt dat ik het alleen over de loverboys heb dan zit je ernaast, juist omdat moeders (ouders) niet weten waar hun kinderen vaak mee bezig zijn is het goed mee te doen in zo’n voorlichting. Al heel snel begin ik tijdens de voorlichting te praten over seks en alle seks sites die we op tv tegenkomen, ik spreek niet meer over vrijen maar over neuken. Vooral als het gaat over gedwongen seks.

De moeder die stil in de hoek zat, die later dan de andere moeders, aanschoof voor deze voorlichting sprak soms zachtjes met de docent naast haar, later begreep ik dat zij de Nederlandse taal nog niet goed kent. De docent vertaalde het meeste voor haar naar het Marokkaans.

Geschrokken keek de vrouw naar mij terwijl ik uitbeeldde wat jongeren op tv allemaal zien, alle seks gerelateerde reclames, alle 0800 nummers en seks in het park items, of de 06 honderd … nummers waarbij je telefoonseks kan hebben met dikke vrouwen, dunne vrouwen of tieners.

 

“Ook oma’s roept een jongen uit de klas.” Ja er zaten 4 jongens bij tijdens deze les, er was namelijk een klas aangeschoven bij deze moeder en dochter sessie. Iedereen keek zijn kant op, ze lachten, omdat ze het herkenden en natuurlijk omdat ik het wel erg leuk voor deed, met alle handelingen van dien. Het is een heel gewoon gebeuren voor jongeren, ze zien allemaal massaal die seks sells items op tv. En als ze op internet hun lievelingsdier zoeken voor een werkstuk en het is toevallig een poes… Dan vind je veel porno maar geen leuke rode kater.

De moeder opperde later tegen de docent; ‘waarom zegt die vrouw dat allemaal? Ze geeft jongeren zo het idee.’

Een lieve bezorgde moeder die nog steeds denkt dat haar dochter ook het hoofddoekje iedere minuut op haar hoofd houdt net zoals zij. Dat haar dochter nooit dat soort filmpjes ziet, dat haar dochter nooit vlinders in haar buik voelt als ze in de gang op school door die leuke jongen wordt aange(raakt)sproken. Dat 20 jaar of de dag dat een echtgenoot op de stoep staat om haar hand te vragen vroeg genoeg is om over seks en relaties te praten.

We leven in west Europa, in een land waar men “zegt” heel vrij te zijn met seksgerelateerde onderwerpen, je wordt er mee doodgegooid, je ‘moet’ er dus over praten.

‘Zwijgen’ zorgt voor ontdekkingsreizen op moerasgrond, praten over seks en relaties geeft jongeren een stevige basis en een keuzemogelijkheid.

Het zet ze er niet toe aan maar zorgt door voldoende kennis dat ze de juiste beslissingen kunnen nemen, op basis van het hart en niet op basis van de losgeslagen maatschappij met hun grensoverschrijdend seksueel gedrag. 

 

Link naar iets

Recente berichten:

Speak up to Heal NOT to blame!

Speak up to Heal NOT to blame!

Dit filmpje laat je zien hoe liefde ervoor jezelf uitziet. Linda laat hier kracht, openheid en zelfliefde zien. Zonder zich te conformeren aan het ideaalbeeld want ja daar zit sowieso geen zelfliefde IN! Door het verhaal los te laten kon zij anders kijken naar haar...

Lees meer
Maak je dag vrolijk!

Maak je dag vrolijk!

  In dit filmpje neem ik je mee naar een andere kijk op het leven! Je kan er naar luisteren of je kan het hier lezen, wat jij prettig vindt. Het heeft mij veel gebracht en doet het nog steeds. Een reminder als ik soms te zwaar op de hand ben! Lees hier het...

Lees meer