Ervaringen

Nog geen 15 minuten met jou aan de telefoon en ik voelde in mijn hele lijf je licht en binnen no time wist je door mijn façade heen te breken.

Nathalie Lakin

Linda ik heb veel respect voor jou als mens en als deskundige. Ik heb ooit in een voor ons moeilijke tijd een heel prettig gesprek met je gehad en daar weer nieuwe inzichten uit gehaald die ik kon gebruiken om tot mijn dochter door te dringen. Ik wil je bedanken voor de training.

 

Monique Elmont

Linda is een zeer ervaren trainer. Ze praat uit ervaring en kundigheid. Ze weet je te boeien van de eerste tot de laatste minuut. Ik vond het heel erg interessant en ik ben weer wat wijzer geworden. Je vertelt duidelijk en neemt de tijd. Bedankt voor de wijze lessen, ik heb er veel aan!

 

Danielle Tollenaars

Door diverse jeugdtrauma’s ben ik al een aantal keer in mijn leven in therapie/behandeling geweest.

Bij ggz psychologen, psychiaters, een psychotherapeut, gedragstherapie, life-coaches, ik heb antidepressiva geslikt, add medicatie en ook natuurgeneeskundige adviezen gehad. Het hielp steeds kortstondig, en ik kon in elk geval overeind blijven in mijn veeleisende baan in de zorg en in de rest van het leven, ik kon klaar blijven staan voor iedereen om me heen. Me nuttig voelen in plaats van kapot.

 

Ik dacht dan ook dat ik wel zo’n beetje alles had geprobeerd dat er was, en was benieuwd wat Linda nog zou kunnen toevoegen.

Maar ik kwam er snel achter dat alle eerdere hulpverleners gericht waren op:

  1. a) het denken (ik snapte steeds beter waarom ik deed wat ik deed en waar de pijnpunten zaten, op sommige punten leerde ik anders denken)
  2. b) gedrag (ik leerde hoe ik mijn stress kon verlagen en hoe je bv nee leert zeggen etc)
  3. c) het lichaam (ik leerde het belang van bewegen/stressverlagende technieken, en kreeg medicatie die moest ingrijpen op lichaam en hersenen).

 

Wat Linda kon toevoegen was een extra laag: het voelen!

Ze hielp me op een veilige manier om te vóelen, te voelen wat nog pijn deed van vroeger, het er uit laten komen, te huilen en klein te durven zijn, angsten echt te zien en voelen. Super eng om mee te maken maar ook ontzettend nodig! Met haar intuïtie durfde ze tot de bodem van de pijn door te gaan, stapje voor stapje, als een wond die helemaal schoon wordt gemaakt. Terwijl ik mijn hele leven juist bezig was geweest om pleisters er op te plakken. En daarna hielp ze me stappen te zetten met helen.

 

Geen makkelijke klus, ik ben een lastige tante, en wilde alles beredeneren, ik maakte het haar niet makkelijk. Meestal zorgde dat ervoor dat hulpverleners dachten dat ik het snapte en dat het goed met me ging, maar Linda prikte daar direct doorheen, ze voelt feilloos aan wanneer je je gevoel verlaat.

Ze weet de juiste vragen te stellen, en durft door te pakken waar anderen ophielden. Ze moest zelfs 1 keer haar stem verheffen tegen me, nou ja, tegen het stemmetje in mijn hoofd 😉 Maar juist dat heb ik ervaren als een enorm cadeau, ik kon niet meer tegen mezelf liegen want ze prikte de leugens door. Daardoor kon er eindelijk licht schijnen op een plek die ik wilde verstoppen. En ineens werd alles minder heftig. Het is niet altijd fijn in het moment, en niet makkelijk, maar het was het zo waard!

 

Ze heeft een talent dat ik moeilijk kan beschrijven, een soort liefde/aandacht/kracht/betrokkenheid/wijsheid/ervaring en licht in stevigheid verpakt.

Het lukt me nu eindelijk om de stappen te zetten in zorgen voor mezelf. Stappen waarvan ik in theorie wel wist wat en hoe, maar het kwam gewoon niet van de grond omdat ik het mezelf stiekem niet waard vond, omdat ik mezelf niet voelde en dus geen aandacht gaf.

 

Als je zo’n reis aandurft heb je aan Linda een heel goed baken!

Robine B

Linda is een gedreven trainer die door haar onconventionele manier van presenteren een snaar weet te raken die doorgaans onberoerd blijft. Zij maakt het abstracte concreet en brengt de werkelijkheid tastbaar dichtbij. Een training van Linda is een garantie voor een indrukwekkende bijeenkomst. Mede haar deskundigheid en haar aangename persoonlijkheid maken het een plezier om met haar te werken.

 

Klaas Ridder

Lieve linda, uit jouw programma/training heb ik meer gehaald dan 3 jaar therapie, jij weet als geen ander om blokkades en pijn stukken boven water te krijgen. Heel erg bedankt!

 

Annemiek v. V